Ny flagga?? Varför det, säger jag!

Grattis Sverige!! Ni har gjort det igen.

Nu har de kommit på att svenska flaggan tydligen ska vara "främlingsfientlig". Räcker det inte med att vi inte får sjunga vår nationalsång. Det är ju så typiskt sverige att leta fel. Jag tror inte att det är specielt stor del av sverige som använder sig av den svenska flaggan för ett rasistiskt ändamål. Jag vet inte varför vi ska hålla på så här? Det är ju bara här i sverige som man är rasistisk om man säger att man älskar sitt land.

Varför ska man inte kunna få sjunga att vi älskar vårt sverige i nationalsången. Är det inte det den ska handla om? Att vi älskar vårt land och det är här vi vill leva. Om vi inte velat bo i sverige hade vi ju flyttat. De som flyttar hit från utlandet vill ju bo här eller hur? Annars så skulle de ju inte göra det? Så varför skulle det vara fel att sjunga om det i nationalsången?

Jag är så trött på att vi svenskar försöker hitta fel som skulle "kunna" vara rastistiska. Va fan, hur många är det egentligen som ser svenska flaggan som en "främlingsfientlig" symbol? Allvarligt!

Som hon säger här:

"Vi tycker att det finns anledning att ifrågasätta varför vi håller fast vid en nationalikon som symboliserar kristendomen i form av ett kors, som flaggats i krig och erövringar och nu används flitigt som symbol av främlingsfientliga grupper. Hur bra passar det ihop med våra ideal om mångfald och religionsfrihet, säger Sissi Westerberg, en av tre medlemmar i S-U-B."

Ja vi har mångfald och religionsfrihet. Men det är väl fortfarande sverige vi pratar om? Det är ju svenskarnas land. Eller? Det känns som om vissa vill att många vill att det inte ska vara svenskarnas land. Det är klart att jag tycker att alla ska få bo och tycka vad de vill här. Jag har ingenting emot att folk från utlandet kommer och bor i vårt land det har jag inga problem med. Men den här flaggan har ju vi svenskar valt. Varför ska t.ex. fransmän komma och bestämma en ny flagga som ska represtentera svenskar och sverige. Det fattar jag inte.

Här är i alla fall artikeln:
http://www.pastan.nu/konst-museer/de-ger-forslag-till-ny-svensk-flagga-infor-sveriges-nationaldag-1.884169

Alla får så klart tycka vad de vill. Men jag var bara tvungen att få ur mig det här. Så nu mår jag lite bättre när jag fått säga vad jag tycker! :D





<3

Lördag idag.

Just nu sitter jag hemma hos mamma och tittar på "Virus i bataljonen". Man kan ju inte hjälpa att skratta så man nästan kissar på sig :P Mamma är inte hemma så är ensam. Hon är hemma hos en kompis på middag. Så jag får underhålla mig själv :) Men det är jag ju bra på.

Idag har jag inte gjort så mkt vi har åkt och handlat och lite sånt. Har legat hemma sjuk nu sen i onsdags. Tråkigt men vad ska man göra. Man måste ju vara sjuk någon gång.

Imorgon ska jag hjälpa till på en 60 års fest. Ska bli roligt :) det är ju alltid kul med fest.

Nej nu ska jag fortsätta att äta mina bullar som mamma köpt och dricka flädersaft :)

<3

RSS 2.0